Wat is mentale gezondheid? En welke vooroordelen bestaan erover? Leer de basisprincipes in deze online cursus en leer signalen te herkennen van veelvoorkomende psychische problemen. Na deze online cursus kun je een inschatting maken of iemand misschien een helpende hand nodig heeft. Je krijgt een beeld van hoe je iemand zou kunnen benaderen en wat de eventuele stappen zijn die daarop kunnen volgen. Deelname aan de online cursus Mentale Gezondheid kost 75 euro (inclusief BTW). Schrijf je onderaan de pagina in.
Met de online cursus mentale gezondheid word je nog geen ‘first responder’ MHFA. De praktische toepassing van ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ kun je leren tijdens de klassikale cursussen MHFA en Youth MHFA.
In de klassikale cursussen MHFA en Youth MHFA leer je de praktische toepassing van eerste hulp bij psychische problemen.
Je leert om een situatie adequaat in te schatten en hoe te handelen als eerstehulpverlener (of first responder) MHFA. Tijdens de klassikale cursussen MHFA en YMHFA krijg je in groepsverband aanvullende uitleg over oorzaken, risicofactoren en symptomen van psychische problemen. Daarnaast wordt dieper ingegaan op welke hulp effectief is en hoe je die kan inschakelen.
Ook ontwikkelen de deelnemers tijdens de klassikale cursus op een interactieve manier de nodige vaardigheden om zelf eerste hulp en steun te bieden bij (beginnende en/of verergerende) psychische klachten en/of verward gedrag. Uitwisseling van ervaringen met andere cursisten is een duidelijke toegevoegde waarde.
Wil jij echt iets voor je medemens betekenen? Volg de klassikale cursus en wordt ‘first responder (Y)MHFA’!
De kosten voor een online cursus bedragen 75 euro (inclusief BTW). Na de aanmelding word je naar de betaalpagina geleid.
Aanmelden online cursus standaard Aanmelden online cursus jeugdOok is een gratis app voor Android en iOS met onder andere praktische informatie over MHFA beschikbaar. In de app staan verschillende richtlijnen hoe te handelen in situaties zoals wanneer iemand bijvoorbeeld suïcidale gedachten heeft of een paniekaanval heeft. Ook is een zelfscan in de app opgenomen en vind je een richtlijn wat te doen in een crisissituatie. Kijk met enige regelmaat in de app; deze wordt actueel gehouden met aanvullingen zoals nieuwe richtlijnen.